O reţetă gustoasă pe zi: Bulgărași pane

29 septembrie 2014 10:54   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

450 g varză de Bruxelles proaspătă sau congelată

2 ouă

4 linguri făină

ulei pentru prăjit

sare

piper

Pentru decorare

salată verde

Preparare

 Fierbe verzele în apă cu sare şi scurge-le bine într-o strecurătoare.Separat, amestecă ouăle cu sare şi cu piper (după gust) şi cu 2 linguri de făină. Adaugă apoi apă până ce devine ca smântâna.Înfige câte o scobitoare în fiecare vărzuţă, tăvăleşte-o prin făină, apoi prin aluatul cu ou şi din nou prin făină, pentru a prinde o crustă. Astfel îmbrăcate în aluat, verzele se prăjesc în ulei bine încins, până ce se rumenesc frumos pe toate părţile. Scoate-le pe un prosop de hârtie absorbantă.Serveşte-le calde sau reci, eventual pe un pat de salată.

Mai multe