O reţetă gustoasă pe zi: Bulgărași pane
29 septembrie 2014 10:54
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
450 g varză de Bruxelles proaspătă sau congelată
2 ouă
4 linguri făină
ulei pentru prăjit
sare
piper
Pentru decorare
salată verde
Preparare
Fierbe verzele în apă cu sare şi scurge-le bine într-o strecurătoare.Separat, amestecă ouăle cu sare şi cu piper (după gust) şi cu 2 linguri de făină. Adaugă apoi apă până ce devine ca smântâna.Înfige câte o scobitoare în fiecare vărzuţă, tăvăleşte-o prin făină, apoi prin aluatul cu ou şi din nou prin făină, pentru a prinde o crustă. Astfel îmbrăcate în aluat, verzele se prăjesc în ulei bine încins, până ce se rumenesc frumos pe toate părţile. Scoate-le pe un prosop de hârtie absorbantă.Serveşte-le calde sau reci, eventual pe un pat de salată.