O reţetă gustoasă pe zi: Caise în aluat
Preparare1. Se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr, 2 linguri de lapte călduţ şi puţină făină. Se prepară o maia care se lasă la dospit circa 20 de minute, la loc cald.2. Se amestecă restul ingredientelor într-un castron mare, se adaugă maiaua dospită şi se frământă până se obţine un aluat omogen şi elastic. Se lasă la crescut circa 30 de minute.3. Între timp, se spală caisele, se usucă bine cu prosoape absorbante, se taie în două, se scot sâmburii, se pudrează cu puţin zahăr şi se lasă să stea circa 15 minute.4. Se întinde aluatul în foaie, se taie în pătrate cu latura de 7-8 cm, se aşază câte o jumătate de caisă în mijlocul fiecărui pătrat, se strâng laturile în jurul caisei şi se turteşte dându-i-se forma unui papanaş. Se rumenesc în ulei bine încins. Se servesc ca atare sau pudrate cu zahăr aromatizat cu vanilie.