O reţetă gustoasă pe zi: Cannelloni cu spanac și brânză
Ingrediente:
18 bucăți paste cannelloni, 500 g spanac, 3 gălbenușuri, 400 g brânză ricotta, 200 g mozzarella, 50 g parmesan, 1 lingură ulei, 1 lingură unt, 2 căței de usturoi, pisați, 200 g roșii pasate, 1 praf nucșoară, 1 mână oregano proaspăt, rozmarin proaspăt, opțional.
Mod preparare:
Speli spanacul, îl opărești 2 minute în apă clocotită, apoi îl scurgi bine și îl tai mărunt. Prepari cannelloni conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-un vas, omogenizezi toate tipurile de brânză pasate, gălbenușurile bătute și spanacul. Pui amestecul într-o pungă tăiată la unul din colțuri și umpli pastele cu această compoziție. Într-o tigaie, călești în ulei încins usturoiul, adaugi roșiile pasate, oregano, nucșoara și lași sosul să fiarbă, la foc mic, 5-10 minute.
Ungi o tavă cu puțin unt, torni sosul de roșii și așezi pastele umplute. Dai la cuptorul preîncălzit la 200 ºC, aproximativ 20 de minute. Servești cu parmesan ras și rozmarin, dacă dorești.