O reţetă gustoasă pe zi: Cartofi la cuptor cu spanac

20 octombrie 2016 12:16   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

3 cartofi medii

350 g spanac

2 căţei de usturoi

150 g brânză de soia

rozmarin

sare

piper

1-2 linguri ulei

margarină, pentru uns

Preparare

1. Cureţi de coajă cartofii şi-i tai felii nu foarte groase. Îi fierbi la aburi sau normal, având grijă să nu fie foarte moi la sfârşit. Îi scurgi bine de apă şi îi dai deoparte.

2. Într-o tigaie adâncă, căleşti, în puţin ulei, spanacul împreună cu usturoiul zdrobit. Stingi focul.

3. Într-un vas termorezistent uns cu puţină margarină, aşezi pe straturi cartofi, urmaţi de spanac amestecat cu brânză rasă şi termini tot cu un strat de cartofi. Presari sare, piper şi puţin rozmarin, şi dai la cuptor, până se rumenesc frumos.

Mai multe