O reţetă gustoasă pe zi: Ceafă cu sos de smântână
28 martie 2017 12:16
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
6 felii ceafă de porc
1 cub unt
200 g smântână
2-3 linguri capere
50 ml vin alb
sare
piper
1 lingură oțet
măsline
½ legătură pătrunjel
Preparare
1. Fierbi ceafa în apă cu puțină sare. Când este gata, o scurgi și-o lași să se răcorească.
2. Pui într-o tigaie la încins untul și când este topit, adaugi caperele și oțetul și lași să dea câteva clocote. Stingi cu vin apoi adaugi smântâna, omogenizezi bine și potrivești de sare și piper.
3. Așezi carnea într-un vas termorezistent, adaugi sosul de capere și smântână, pătrunjelul tăiat mărunt și dai la cuptor. Întorci din când în când carnea, ca să se îmbibe mai bine în sos. Când acesta s-a îngroșat suficient, poți servi asezonat cu măsline, după preferință.