O reţetă gustoasă pe zi: Ceapă umplută cu bacon
Cum se prepară1. Se curăţă cepele de frunzele exterioare, se spală şi se zvântă cu prosoape absorbante. Se taie deasupra fiecăreia câte un capac, păstrând codiţele şi se pun deoparte. Se scoate miezul cu multă grijă, păstrând circa 2-3 foi exterioare pentru suport de umplere.2. Se toacă mărunt miezul de ceapă, se căleşte în ulei bine încins, până se înmoaie bine. După ce se răceşte, se amestecă cu baconul (sau şunca ţărănească afumată) tăiat cubuleţe, telemeaua tăiată cubuleţe sau rasă, ierburi aromate, sare şi piper, după gust.3. Cu amestecul acesta se umplu cepele, se pune caşcaval ras şi se aşază deasupra capacele cu codiţe. Se pun într-o formă termorezistentă, se stropesc cu ulei şi vin alb sec, apoi se introduce în cuptorul bine încălzit pentru circa 35-40 de minute, până se rumenesc frumos deasupra.