O reţetă gustoasă pe zi: Chec cu cacao şi portocale

19 ianuarie 2017 12:56   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

110 g unt

40 ml ulei

40 ml suc de portocale

coaja de la 1 portocală

100 g zahăr

1 praf de sare

1 fiolă esență de vanilie

2 ouă

270 g făină

1 plic praf de copt

3 portocale

2 linguri cacao

200 g nuci mărunțite

Pentru sirop

sucul de la 1 portocală

2 linguri zahăr

2 linguri rom

Preparare

1. Amesteci untul cu uleiul și le bați cu zahărul până obții o spumă. Torni sucul de portocale, adaugi coaja, sarea și esența de vanilie. Combini ingredientele, apoi treptat pui ouăle și făina amestecată în prealabil cu praful de copt și cu pudra de cacao. La final, pui nucile și portocalele descojite și tăiate. Aluatul obținut îl așezi într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit 40-50 de minute, până trece

testul scobitorii.

2. Pentru sirop, amesteci toate ingredientele și torni compoziția obținută peste checul scos din cuptor.

Mai multe