O reţetă gustoasă pe zi: Chec cu glazură de ciocolată

30 martie 2017 14:11   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

240 g făină

175 g unt

175 g zahăr

175 g stafide

3 ouă

½ linguriță praf de copt

1 praf sare

Pentru glazură

300 g ciocolată neagră

150 g ciocolată albă

200 g unt

Preparare

1. Mixezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, și continui să bați până devin toate ingredientele o cremă densă. Presari stafidele, amesteci, apoi torni făina în ploaie. La final, pui praful de copt și sarea. Aluatul obținut îl torni într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit o oră sau chiar o oră și jumătate, până trece testul scobitorii.

2. Între timp, pregătești glazura. Topești pe baie de aburi cele două tipuri de ciocolată, în două vase diferite. Când au devenit lichide, le amesteci pe fiecare în parte cu câte 100 g de unt moale.

3. După ce scoți checul din cuptor, îl lași să se răcească, apoi îl acoperi cu glazura de ciocolată neagră. Deasupra adaugi glazura de ciocolată albă. Dai checul la frigider o oră înainte să îl servești.

Mai multe