O reţetă gustoasă pe zi: Chec cu lamâie glazurat

6 martie 2018 15:43   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

300 g făină, 4 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 1 lămâie, 1 linguriță praf de copt, ½ linguriță turmeric, 1 păstaie de vanilie; Pentru glazură: 150 g zahăr pudră, 4 linguri vin alb.

Preparare:

Scoți untul de la frigider și îl ții la temperature camerei 15 minute. Între timp, speli lămâia în apă caldă și o descojești. Storci sucul din ea, iar restul îl dai prin răzătoare. Mixezi, la viteză mare, untul cu zahărul 5 minute, apoi adaugi zeama și miezul răzuit de lămâie. Cerni făina cu praful de copt și o pui peste amestecul de mai sus. Separi gălbenușurile de albușuri, iar pe cele din urmă le pui la frigider. Adaugi în aluat câte un gălbenuș și mixezi. La final, pui turmericul și miezul de la păstaia de vanilie. Scoți albușurile de la frigider și le bați spumă. Le încorporezi în compoziția de gălbenușuri. Torni aluatul într-o formă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C 1 oră. Pentru glazură, torni vinul treptat peste zahărul pudră și amesteci continuu până obții o pastă de culoare albă. Torni glazura peste checul scos din cuptor.

Mai multe