O reţetă gustoasă pe zi: Chec cu măsline şi cârnaţi

25 ianuarie 2017 12:20   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

4 ouă

150 g cârnaţi semiafumaţi

150 g caşcaval

1 roşie

150 g măsline fără sâmburi

4-5 linguri ulei

100 ml vin

240 g făină

1 plic praf de copt

ierburi uscate (cimbru, coriandru şi nucşoară)

sare

piper

Preparare

1. Razi caşcavalul şi tai feliuţe măslinele. Separat, opăreşti roşia, o cureţi de coajă şi o tai bucăţele.

2. Într-un bol, amesteci făina cu praful de copt, adaugi un praf de sare şi puţin piper. Faci o adâncitură la mijloc şi spargi în ea ouăle. Amesteci bine, apoi torni vinul şi uleiul. Continui să frămânţi până obţii un aluat moale.

3. Încorporezi în aluat caşcavalul ras, măslinele, roşia şi ierburile uscate. Amesteci din nou şi apoi adaugi şi feliuţe de cârnat. Torni compoziţia într-un vas termorezistent, o ungi cu puţin gălbenuş şi dai la cuptor 45 de minute sau până trece testul scobitorii. Serveşti când checul este complet rece.

Mai multe