O reţetă gustoasă pe zi: Chec marmorat
Reţeta gustoasă de azi este chec marmorat.
Ingrediente Chec marmorat:
5 ouă, 180 g zahăr, 1 pliculeț praf de copt, 200 g făină, 50 ml ulei, 2 linguri cacao, 1 praf sare, 2 pliculețe zahăr vanilat; Pentru glazură: 2 tablete de ciocolată, topite.
Preparare Chec marmorat:
Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă împreună cu zahărul și sarea. Mixezi gălbenușurile cu zahărul vanilat, apoi adaugi uleiul. Separat, combini făina cu praful de copt. Încorporezi albușurile în compoziția de gălbenușuri, apoi adaugi treptat făina. Împarți amestecul în două părți egale. Într-una din ele pui cacaua. Tapetezi o tavă de chec cu hârtie de copt și torni în ea alternativ, o lingură din compoziția albă, apoi una din compoziția cu cacao. Dai la copt, la foc mediu, aproximativ 25 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Așezi checul pe un grătar, îl lași la răcit, apoi îl glazurezi cu ciocolată.