O reţetă gustoasă pe zi: Chec sărat cu spanac

20 aprilie 2017 12:14   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

6 ouă

6 linguri ulei

6 linguri făină

1 plic praf de copt

500 g spanac

100 g brânză telemea

100 g şuncă

piper

sare

Preparare

1. Separi gălbenuşurile de albuşuri şi baţi spumă albuşurile. Gălbenuşurile le amesteci bine cu uleiul, apoi le pui peste albuşuri şi mixezi. Încorporezi făina şi praful de copt stins.

2. Separat, pui la fiert apă cu sare şi opăreşti frunzele de spanac 2-3 minute. Tai şunca şi brânza cubuleţe, după care le adaugi în compoziţia de chec, alături de spanacul tocat şi de un praf de piper.

Amesteci cu grijă.

3. Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă. Torni checul în ea şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Pentru a-ţi asigura reuşita reţetei, nu deschizi cuptorul în primul sfert de oră şi nu tai checul înainte de răcire.

Mai multe