O rețetă gustoasă pe zi: Chiftele de cartofi cu brânză și verdeață
Rețeta gustoasă de azi este Chiftele de cartofi cu brânză și verdeață.
500 g cartofi, 100 g brânză telemea, 100 g cașcaval, 2 ouă, 4 linguri făină, 2 căței usturoi, câteva fire mărar, câteva fire pătrunjel, 3 fire ceapă verde, 200 g bacon, 1-2 linguri bullion, 1 linguriță sare.
Preparare Chiftele de cartofi cu brânză și verdeață:
Cureți cartofii de coajă, îi tai cubulețe și-I pui la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi zdrobești cu furculița și-i amesteci cu brânza și cașcavalul date prin răzătoare, usturoiul pisat și verdețurile tăiate mărunt. Adaugi ouăle și făina și amesteci bine. Formezi chifteluțe pe care le aplatizezi și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu bulion și presari baconul tăiat cubulețe. Dai chifteluțele la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, până se rumenesc frumos.