O reţetă gustoasă pe zi: Ciocănele de pui cu ciuperci
Ingrediente:
● 500 g ciuperci
● 500 g ciocănele de pui ● 2 cepe mari
● 10 linguri ulei ● sare ● piper ● apă
● 1 lingură pastă de tomate ● 1 lingură făină
● 2 linguri vin ● cartofi fierţi ● pătrunjel tocat
● fulgi de ardei iute ● 1 ardei iute
● ceapă verde ● zeamă de lămâie, după gust
● pătrunjel tocat ● busuioc, opţional
Mod de preparare
Speli ciupercile în mai multe ape şi le tai felii. Toci ceapa şi o căleşti 2 minute în toată cantitatea de ulei, adaugi ciocănelele şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci câteva minute, întorci ciocănelele pe toate părţile,
adaugi ciupercile şi laşi mâncarea să fiarbă înăbuşit. Dacă e cazul, mai torni apă ca să se pătrundă bine carnea.
Freci pasta de tomate cu făina, vinul, un praf de piper şi pătrunjel, şi încorporezi în mâncarea de ciuperci. Completezi cu apă, ca să obţii un sos subţire. Adaugi fulgi de ardei iute, după gust, şi câteva feliuţe de ardei iute. Potriveşti de sare şi torni zeamă de lămâie, după gust. Laşi mâncarea să fiarbă.
Serveşti alături de o garnitură de cartofi fierţi, presăraţi cu pătrunjel. Decorezi cu ceapă verde tocată şi frunze proaspete de busuioc.