O reţetă gustoasă pe zi: Ciocolată de casă
19 iulie 2013 8:35
Rețete
Ultima actualizare:
Preparare1. Se fierbe apa cu zahărul până apare la suprafaţă spumă şi siropul se îngroaşă puţin. Se ia deoparte şi după ce se răcoreşte puţin, se adaugă untul. Se amestecă foarte bine până se omogenizează perfect.2. Separat, se amestecă laptele praf cu pudra de cacao şi se toarnă treptat în sirop, amestecând permanent să nu se facă cocoloaşe.3. Se adaugă esenţă de rom, după gust, şi miezul de nucă rumenit puţin în cuptor şi zdrobit mai mare. Se amestecă uşor.4. Compoziţia obţinută se întinde într-o tavă tapetată cu folie specială de copt, se nivelează, la grosimea dorită, şi se pune la frigider să se întărească. Se porţionează, după dorinţă, când este complet întărită.