O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de cartofi cu smântână

15 septembrie 2016 11:28   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

500 ml borş

200 ml smântână

2 gălbenuşuri

4-5 cartofi

2 mâini păstăi de fasole

1 cană mazăre

1 ceapă

1 gogoşar

1 morcov

1 praz

1 ţelină

tăiţei

1 păstârnac

pătrunjel

sare

boia dulce

ulei

Preparare

1. Tai legumele potrivite ca mărime, iar morcovul îl dai prin răzătoarea mică. Căleşti ceapa, adaugi morcovul şi boiaua dulce. Pui 2 l de apă în oală şi după ce fierbe 10 minute adaugi gogoşarul, mazărea şi rădăcinoasele, apoi cartofii şi păstăile. Separat, baţi gălbenuşurile şi le amesteci cu smântâna. Când au fiert legumele, potriveşti de sare, adaugi 1-2 linguri de ulei, tăiţeii şi laşi 8 minute la fiert, apoi acreşti

cu borş. Amesteci smântâna cu ouăle, adaugi un polonic fier-binte din zeama de pe foc, încet, ca să nu-ţi taie ulterior ciorba.

2. Răstorni acest amestec, în fir subţire, în oala mare şi mai laşi să fiarbă câteva minute. Serveşti cu pătrunjel verde.

Mai multe