O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de fasole boabe

4 martie 2015 11:52   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

  • 250 g boabe de fasole albă
  • 1 ceapă mare
  • 1-2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 cartof mare
  • 2 ardei graşi coloraţi
  • 2 roşii
  • 3 linguri ulei
  • 100 g tăieţei
  • leuştean
  • frunze de ţelină
  • pătrunjel verde

Preparare

Laşi fasolea la înmuiat cu o seară înainte. O scurgi şi o pui la fiert cu apă rece. Când dă în clocot, o scurgi din nou şi o pui la fiert cu apă caldă. Repeţi operaţiunea, apoi laşi fasolea să fiarbă.Adaugi ceapa tăiată mărunt şi restul legumelor tăiate bucăţi mai mari. Roşiile se pun curăţate de coajă şi tăiate felii. Completezi cu apă şi laşi totul la fiert până sunt bine pătrunse. Pui tăieţeii şi mai fierbi 5 minute.Adaugi uleiul, leuşteanul, frunzele de ţelină, pătrunjelul, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai clocotească de 2-3 ori.

Mai multe