O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de legume
Ingrediente
1 ceapă uscată
2 morcovi
1 ţelină cu tije
1 ardei gras roşu
200 g mazăre
1 legătură ceapă verde
sare
piper3 linguri smântână1 ou
1 lingură ulei
500 ml borş
2-3 l apă
Preparare
Cureţi şi speli legumele. Toci ceapa uscată şi cea verde, tijele de ţelină, ardeiul, tai fâşii morcovul, iar rădăcina de ţelină o dai prin răzătoare. Încingi uleiul într-o oală, căleşti ceapa, şi când devine sticloasă adaugi toate legumele. Torni apa, în funcţie de o vrei de deasă, potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc mic 30-35 de minute. Separat, fierbi borşul. Îl torni peste ciorbă şi mai laşi 10 minute să clocotească.
Separat, baţi oul cu smântâna. Pui 1-2 polonice de zeamă peste smântână, omogenizezi uşor şi torni în fir subţire, amestecând tot timpul, în oala cu ciorbă. Mai laşi 5 minute pe foc şi serveşti