O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de varză acră şi cârnaţi

3 ianuarie 2017 12:19   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

2 cartofi

1 ceapă

1 morcov

2 linguri orez

1 cârnat afumat

2 căni zeamă de varză acră

câteva frunze de varză acră

1 ardei gras

sare

piper

1 lingură pastă de ardei

2 linguri bulion sau pastă de tomate

1 legătură pătrunjel, opţional

ulei

smântână, opţional

Preparare

1. Tai în felii cârnatul şi-l prăjeşti în foarte puţin ulei. Adaugi ceapa şi ardeiul gras tocate, morcovul dat prin răzătoare şi cartofii cuburi. Laşi câteva minute să se înăbuşe.

2. Acoperi cu apă, laşi 15 minute, apoi pui orezul, varza mărunţită şi zeama ei. Condimentezi după preferinţă şi laşi la fiert. Spre sfârşit adaugi pasta de tomate şi pe cea de ardei, amesteci bine şi serveşti cu pătrunjel şi, la alegere, smântână.

Mai multe