O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de viţel

25 martie 2013 8:20   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare: Cureţi carnea de pieliţe, o speli şi o aşezi pentru fiert odată cu apa rece şi un praf de sare. Înlături spuma formată până când zeama rămâne limpede. Între timp, cureţi legumele, le speli, le tai după preferinţă şi le adaugi în supă când carnea este aproape fiartă. Laşi totul să fiarbă circa 20 de minute până când legumele şi carnea sunt bine pătrunse. Adaugi pulpa de roşii tocată, ardeiul iute (opţional), potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 10 minute. Fierbi separat borşul, îl spumuieşti şi acreşti ciorba, după gust. Opreşti focul după câteva clocote. Adaugi leuşteanul tocat, acoperi cu capac şi laşi ciorba să se aromatizeze 5 minute înainte de a fi servită.

Mai multe