O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă în coajă de dovleac

24 octombrie 2017 12:02   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

250 g fasole boabe, 1 morcov, 3 l apă, 1 rădăcină pătrunjel, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1 lingură ulei, 3 roșii, sare, piper, dovleac, pentru servire, pâine (opțional), dafin (opțional), pătrunjel (opțional).

Mod de preparare:

Speli fasolea și o lași în apă rece de seara până dimineața. A doua zi o pui la fiert, îi schimbi apa de 3 ori și de fiecare dată torni peste ea numai apă clocotită. A 4-a oară, răstorni peste ea 3 litri de apă și o lași să fiarbă cu un praf de sare. Separat, tai ceapa mărunt, dai morcovul și rădăcina de pătrunjel prin răzătoarea mică și le călești în uleiul încins, 3 minute, apoi le torni în fasole. Când boabele sunt moi, adaugi ardeiul gras tăiat mărunt și roșiile opărite separat, descojite și tăiate cubulețe. Guști, potrivești de sare și piper, o lași să clocotească 10 minute, apoi oprești focul. O servești, dacă vrei, în coajă de dovleac scobit și copt sau în pâine, dar poate fi servită și în farfurie, ornată cu frunzulițe de dafin sau cu pătrunjel tăiat fin.

Mai multe