O reţetă gustoasă pe zi: Ciulama de post
6 aprilie 2017 11:27
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
800 g ciuperci
50 g făină
1 ceapă
2 morcovi
1 ardei gras
200 ml ulei pătrunjel sau mărar
sare
piper
Preparare
1. Speli și cureți ciupercile și le pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt gata, le scurgi de apa în care au fiert, dar pe care o păstrezi, și le lași să se răcească.
2. Pui ulei într-o cratiță și adaugi ceapa și morcovii, tăiați după dorință, ardeiul gras, fâşii, amestecând cu o lingură de lemn. Combini făina cu zeama în care au fiert ciupercile, având grijă să nu facă cocoloașe, și o torni, în fir subțire, peste legume. Trebuie să obții o consistență cremoasă! Ţii să se înmoaie morcovii, apoi adaugi și ciupercile mărunțițe, un praf de sare și puţin piper. Mai lași pe foc 5 minute, apoi poți servi, cu pătrunjel proaspăt sau mărar.