O rețetă gustoasă pe zi: Clătite japoneze

1 martie 2021 17:03   Rețete
Ultima actualizare:

Rețeta gustoasă de azi este Clătite japoneze.

Ingrediente Clătite japoneze: 

4 gălbenuşuri

50 ml lapte

20 ml ulei

80 g făină

½ linguriţă praf de copt

5 albuşuri

40 g zahăr pudră

esenţă de vanilie, după gust.

Mod de preparare Clătite japoneze:   

Freci gălbenuşurile cu laptele şi uleiul 2 minute, apoi adaugi esenţă de vanilie, după gust. Freci cu telul până obţii o compoziţie cremoasă, care face bule la suprafaţă. Încorporezi făina şi praful de copt amesteci până obţii o cremă mai groasă, dar care curge de pe tel. Separat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră. Încorporezi albuşurile treptat peste gălbenuşuri, amestecând cu mişcări uşoare. Ungi o tigaie antiaderentă cu câteva picături de ulei, pe care le întinzi uniform cu un prosop de hârtie, şi o aşezi pe foc mic. Pui compoziţia de clătite într-un poş şi formezi clătitele în tigaie, în interiorul unui inel metalic de inox (cu diametrul între 6 şi 10 cm). Acoperi tigaia cu un capac şi laşi 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte clătita. Repeţi operaţia până termini compoziţia. Serveşti clătitele cu dulceaţă, compot sau cu sosul preferat. 

Mai multe