O rețetă gustoasă pe zi: Colțunași cu cartofi și bacon
Rețeta gustoasă de azi este Colțunași cu cartofi și bacon.
Ingrediente Colțunași cu cartofi și bacon:
Pentru aluat: 3 ouă, 300 g făină, 1 praf sare; Pentru umplutură: 3 cartofi fierți în coajă, 1 ceapă albă, sare, piper, 1 ou, 150 g bacon, 4 linguri ulei, pătrunjel, pentru ornate.
Bați ouăle cu sarea și încorporezi făina. Frămânți până când aluatul nu se mai lipește de mâini și îl dai la rece 30 de minute. Între timp, toci ceapa și o călești într-o lingură de ulei până devine aurie. Cureți cartofii, îi zdrobești, adaugi ceapa călită și oul, condimentezi cu sare și piper, apoi omogenizezi amestecul. Întinzi aluatul în foaie subțire și decupezi forme rotunde cu un pahar. Pui în fiecare câte o lingură de umplutură, umezești marginile cu puțină apă, apoi sigilezi colțunașii, în formă de semilună. Într-o tigaie încăpătoare și mai adâncă, pui restul de ulei, aranjezi colțunașii și torni apă cât să-i acopere.Fierbi sub capac până scade toată zeama și colțunașii se rumenesc, întorcându-i o singură dată. Cât timp colțunașii se fierb, mărunțești baconul și îl prăjești într-o tigaie antiaderentă până devine crocant, apoi îl scoți pe șervețele absorbante. Servești colțunașii calzi, cu bacon rumenit și pătrunjel tocat fin.