O reţetă gustoasă pe zi: Conopidă murată

6 septembrie 2015 13:08   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

3 conopide

1 kg morcovi

100 ml oţet

foi de dafin

piper boabe

boabe de muştar

boabe de ienibahar

seminţe de mărar

sare grunjoasă

apă cât cuprinde

Preparare

Speli bine conopida, o rupi în bucheţele şi o laşi în apă cu oţet 30 de minute, pentru a îndepărta eventualii gândăcei. Aşezi bucheţelele de conopidă în borcane bine sterilizate. Aşezi felii de morcovi printre bucheţelele de conopidă şi pui foi de dafin, boabe de piper, de muştar şi de ienibahar. Separat, fierbi apa cu câte o lingură de sare la fiecare litru, adaugi seminţe de mărar şi torni saramura fierbinte peste conopidă. Închizi borcanele ermetic şi le depozitezi într-un loc rece şi bine aerisit.Se foloseşte ca garnitură la friptura de porc sau la alte preparate culinare grase.

Mai multe