O reţetă gustoasă pe zi: Corăbii cu carne tocată

8 septembrie 2014 12:27   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

2 vinete mari sau 4 mici

2 cepe

8 linguri ulei

400 g carne tocată

800 g roşii  4 căţei usturoi

1 lingură zahăr  100 g telemea

200 g orez fiert

2 ouă

2 linguri pastă tomate

100 g iaurt

3-4 frunze busuioc

1 legătură pătrunjel

½ linguriţă cimbru uscat

sare

piper

Pentru decor

nucă

mărar pentru decorat

Preparare

1. Spală vinetele, şterge-le şi taie-le pe jumătate. Presară sare pe ele şi lasă-le 30 de minute pe un tocător, la scurs. Unge-le cu puţin ulei şi coace-le în cuptorul preîncălzit 20 de minute.

2. Odată vinetele coapte, scoate-le din cuptor şi lasă-le la răcit. Scobeşte-le, lăsând o margine de 2 cm. Păstrează miezul pentru a-l folosi mai târziu.

3. Toacă ceapa şi căleşte jumătate din ea. Adaugă carnea şi fierbe amestecul la foc mic. Adaugă 100 ml de apă, condimentează cu sare şi cu piper şi lasă la fiert 15 minute. Dă compoziţia la răcit.

4. Decojeşte 4-5 roşii şi taie-le în cubuleţe. Căleşte-le împreună cu usturoiul şi cu restul de ceapă. Adaugă zahărul, cimbrul, busuiocul şi condimentează cu sare şi piper.

5. După ce s-a răcit compoziţia de carne, amestec-o cu brânza, pe care ai sfărâmat- o înainte cu furculiţa sau cu ajutorul unui mixer. Fierbe orezul bine şi adaugă-l în carnea tocată.

6. Încorporează în carne ouăle, pasta de tomate şi iaurtul, verdeaţa şi nuca (după gust). Adaugă miezul scos de la vinete. Umple cu această compoziţie vinetele şi dă-le la cuptor pentru aproximativ 20 minute împreună cu roşile rămase.

Mai multe