O reţetă gustoasă pe zi: Corăbioare
23 iulie 2015 23:23
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente: 300 g unt, 200 g zahăr pudră, 2 gălbenuşuri, 3 linguri coniac, 2 linguriţe esenţă de vanilie, 900 g făină, 100 g migdale măcinate, câteva jumătăţi de migdale nemăcinate, 200 g zahăr pudră pentru decorat, 1 praf de scorţişoară.
Preparare
- 1. Baţi untul 40 de minute, până când se albeşte şi devine spumos.
- 2. Adaugi zahărul şi continui să baţi, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, scorţişoara, esenţa de vanilie, coniacul, fără să încetezi a bate compoziţia.
- 3. Adaugi migdalele măcinate şi făina, treptat, frământând energic.
- 4. Formezi din aluat prăjituri mici, rotunde, le decorezi cu câte o jumătate de migdală şi le pui pe o tavă unsă şi tapetată cu făină.
- 5. Introduci tava în cuptorul încins pentru 15-20 de minute.
- 6. Le tăvăleşti fierbinţi prin zahăr pudră şi le serveşti după răcire.