O reţetă gustoasă pe zi: Coroniță cu vanilie

17 aprilie 2015 17:22   Rețete
Ultima actualizare:

  • Ingrediente
  • Pentru blat
  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 1 esenţă rom
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă
  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri
  • 3 linguri amidon
  • 150 g zahăr
  • 1 esenţă de vanilie
  • 200 g unt
  • 200 g gem de căpşuni
  • Pentru decor
  • 150 g nucă măcinată

Preparare

Freci gălbenuşurile cu zahărul, esenţa şi separat baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Pui treptat albuşurile în gălbenuşuri şi încorporezi făina şi nuca încet. Torni aluatul într-o formă de tort cu gaură, unsă cu unt şi tapetată cu făină, şi-l dai la cuptor pentru 25-30 de minute, după care îl laşi la răcit.Amesteci laptele cu gălbenuşurile, cu amidonul şi fierbi compoziţia, pe foc mic, amestecând mereu până se îngroaşă, după care laşi la răcit. Freci untul spumă cu zahărul, esenţa de vanilie şi adaugi treptat peste el crema de lapte răcită. Opreşti un sfert din cremă pentru ornat.Tai blatul în trei părţi. Ungi prima parte de blat cu 4-5 linguri de gem, întinzi jumătate din crema de vanilie, pui a doua parte de blat, gem, restul de cremă şi blat. Îmbraci tortul în crema oprită şi îl tapetezi cu nucă măcinată.

Mai multe