O rețetă gustoasă pe zi: Coșulețe cu mere
Rețeta gustoasă de azi este Coșulețe cu mere.
Ingrediente Coșulețe cu mere:
Pentru aluat: 500 g făină, 200 ml lapte, 70 g zahăr, 3 gălbenușuri, 50 ml ulei, 1 lingură coajă rasă de portocală bio, 15 g drojdie proaspătă, 1 praf de sare; Pentru umplutură: 1 kg mere, 300 g zahăr, 30 g unt, 1 linguriță scorțișoară măcinată; Pentru uns: 1 gălbenuș, 2 linguri lapte; Pentru ornate: 2 linguri zahăr pudră.
Preparare Coșulețe cu mere:
Faci o maia din 50 ml de lapte călduț, drojdie, o lingură de zahăr și o lingură de făină. O lași la dospit 20 de minute. Între timp, mixezi gălbenușurile cu restul de zahăr, praful de sare și coaja de portocală. După ce s-au albit, le adaugi peste maia, împreună cu restul de lapte călduț și cu uleiul. Pui și făina și începi să frămânți până obții un aluat omogen. Lași să dospească o oră. Cureți merele de cotoare și de semințe, le tai cubulețe și le călești în unt cu zahăr și cu scorțișoară, până scade zeama. Le lași la răcit. Pe masa presărată cu făină, întinzi foi din aluat. Pui umplutura de mere în mijloc și pliezi marginile spre interior, astfel încât să obții o margine spiralată ca un coșuleț. Continui până termini aluatul și umplutura. Ungi marginile cu gălbenuș amestecat cu lapte, transferi coșulețele în tăvi tapetate și le dai la cuptorul preîncălzit, 30-35 de minute, la foc mediu. Le servești presărate cu zahăr pudră.