O reţetă gustoasă pe zi: Cozonac cu nuci şi ciocolată

12 aprilie 2017 11:59   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

510 g făină

5 linguri unt

2 ouă

1 gălbenuş

150 g zahăr pudră

200 ml lapte

2 linguriţe drojdie uscată

1 praf sare

Pentru umplutură

100 g zahăr

3 linguri cacao

110 g unt

110 g ciocolată neagră

110 g ciocolată cu lapte

110 g nuci

Preparare

1. Pentru aluat, topeşti 1 linguriţă de zahăr şi drojdia uscată în laptele cald. Laşi amestecul 10 minute la loc cald. Ulterior, adaugi sarea şi făina cernută. La final, pui ouăle bătute cu zahărul pudră şi untul moale. Aluatul obţinut îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald.

2. Pentru umplutură, pui ciocolata să se topească pe baie de aburi. Adaugi zahărul, untul, pudra de cacao şi nucile sfărâmate. Amestecul îl laşi să dea în clocot, apoi îl iei de pe foc şi îl ţii să se răcească pe

baie de aburi.

3. Dacă aluatul şi-a dublat volumul, îl poţi întinde pe masa presărată cu făină. Îl împarţi în două, iar fiecare parte o umpli cu crema de ciocolată cu nuci. Rulezi ambele bucăţi, apoi le împleteşti şi le aşezi într-o tavă tapetată. Înainte să dai cozonacul la cuptorul încins, îl ungi cu gălbenuşul bătut. Îl laşi să se coacă 50 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Mai multe