O reţetă gustoasă pe zi: Cremă caramel

24 iunie 2015 13:05   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

  • 4 gălbenuşuri
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 1 esenţă de vanilie
  • 200 g zahăr brun
  • 500 ml smântână (25% grăsime)

Preparare

Amesteci patru linguri de zahăr cu smântâna şi atunci când zahărul s-a topit, pui amestecul pe foc şi îl fierbi.Amesteci gălbenuşurile şi le pui peste smântâna fierbinte. Adaugi esenţa de vanilie, sarea şi mai amesteci puţin.Topeşti restul de zahăr într-un vas termorezistent şi agiţi, pentru a acoperi pereţii cu zahăr. Când acesta s-a întărit, verşi crema în vas şi dai la cuptor pentru 40 de minute.Scoţi vasul din cuptor şi, după ce s-a răcit crema, o dai la frigider peste noapte.

Mai multe