O rețetă gustoasă pe zi: Cremă de fructe cu iaurt
Rețeta gustoasă de azi este Tort diplomat
Ingrediente Tort diplomat:
2 portocale bio
100 ml compot de piersici
4 piersici din compot
1 lingură miere
1 plic gelatină
150 g iaurt grecesc
1 portocală
frunze de mentă.
Preparare Tort diplomat:
Dai prin răzătoare coaja de la ½ de portocală bio. Mierea, pulpa de la portocale și piersicile din compot le pasezi cu blenderul, adaugi coaja de portocală răzuită și le dai deoparte. Încălzești pe foc compotul de piersici. Separat, hidratezi gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi o amesteci cu compotul cald. Lași compoziția să se răcească, apoi o combini cu iaurtul grecesc. Torni amestecul peste piureul de fructe și omogenizezi. Torni crema de fructe în cupe pe care le dai la frigider peste noapte. Decorezi desertul cu felii de portocale și cu frunze de mentă.