O reţetă gustoasă pe zi: Crochete cu telemea
17 iulie 2013 7:22
Rețete
Ultima actualizare:
Preparare1. Se curăţă cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se fierb în apă cu puţină sare. Se scurg bine de apă şi se pasează. Se adaugă în cartofii pasaţi pătrunjelul tocat mărunt, parmezanul şi se amestecă ca să se omogenizeze. Se face o adâncitură în mijlocul compoziţiei şi se pun două ouă. Se amestecă bine compoziţia şi se condimentează, după gust, cu sare şi piper.2. Se formează dreptunghiuri de aproximativ 2x5 cm. Se aşază o bucăţică de telemea în mijloc, se acoperă şi se dă forma de crochete. Se bat celelalte două ouă într-un castronel. Se dau crochetele prin ou bătut, se trec prin pesmet, presând uşor, şi se prăjesc în ulei încins, pe toate părţile, până devin aurii. Se scot pe hârtie absorbantă şi se servesc calde.