O reţetă gustoasă pe zi: Curcan cu orez și legume

23 ianuarie 2015 10:19   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

½ piept de curcan

100 g orez

3 linguri ulei

1 fir de praz (partea albă) tăiat felii

2 morcovi tăiaţi felii

2 linguri de mazăre (conservă)

4-5 ciuperci mici întregi sau tăiate felii

½ ardei gras verde

½ ardei gras galben

½ ardei gras roşu

2 tulpini de ţelină tăiate felii subţiri

busuioc

cimbru uscat

sare

piper

Preparare: Rumeneşti uşor pieptul de curcan în ulei bine încins, apoi îl tai fâşii şi îl aşezi într-o salatieră.În grăsimea rămasă sotezi legumele, la foc iute, amestecând continuu să nu se prindă de fundul vasului şi să rămână cât mai întregi. Adaugi orezul fiert separat şi scurs de apă, sotezi în continuare încă 5 minute. Condimentezi cu sare, piper, busuioc şi cimbru.După ce se răcesc le amesteci cu bucăţile de carne şi le serveşti alături de o salată verde cu ridichi.

Mai multe