O reţetă gustoasă pe zi: Deliciu cu gem

2 iunie 2017 15:24   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

250 g unt, 250 g făină, 100 ml apă, 1 praf de sare, 1 ou, pentru uns, gem de fructe.

Preparare:

Amesteci untul moale cu un sfert din cantitatea de făină și-l dai la frigider. Amesteci restul de făină cu apa în care ai topit sarea și frămânți până obții un aluat nu prea moale. Îl lași 15 minute să se odihnească, îl întinzi și așezi în mijloc untul. Aduci marginile aluatului peste unt și întinzi din nou. Dai aluatul la rece 30 de minute, înfășurat în folie. Îl scoți, îl întinzi și-l împăturești, apoi îl dai la rece. Repeți de trei ori. La final, tai aluatul fâșii și le împăturești două câte două până obţii forma dorită. Le așezi în tava tapetată și le ungi cu ou. Dai desertul la cuptor până se rumenește. După ce s-au răcorit, așezi în mijloc câte o linguriță de gem și decorezi după imaginație.

Mai multe