O reţetă gustoasă pe zi: Desert aromat

28 iulie 2015 17:01   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 4 pere, 4 pahare de vin alb demisec, 150 g zahăr, 2 crenguţe de mentă, 1 baton de scorţişoară, 2 pahare de apă, 20 boabe de struguri albi, 2 linguri seminţe de pin.

Preparare

Cureţi perele de coajă, le pui într-o crăticioară împreună cu vinul, apa, zahărul, menta şi cu scorţişoara. Le laşi să fiarbă aproximativ 35 de minute şi le scoţi într-un castron să se răcească.Cureţi boabele de struguri de pieliţe şi de seminţe şi le pui la fiert în acelaşi sirop de vin în care au fiert perele. Le fierbi 15-20 de minute şi le scoţi în alt castronel să se răcească.Separat, rumeneşti uşor, fără grăsime, seminţele de pin, amestecând permanent pentru a nu se arde. Le scoţi din tigaie şi le laşi la răcit.Aşezi în boluri sau în pahare pentru servit câte o pară, câteva boabe de struguri, câteva seminţe de pin şi torni peste ele siropul de vin aromatizat.Decorezi cu frunze de mentă proaspete şi le laşi la rece până în momentul servirii.

Mai multe