O reţetă gustoasă pe zi: Desert cu mandarine
8 februarie 2015 13:01
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 400 g mandarine din compot
- 1 pliculeţ gelatină
- 1 lămâie
- 250 g brânză de vaci
- 500 g mascarpone
- 5 linguri zahăr
- 16 biscuiţi ovăz
Preparare
Scoţi mandarinele din compot şi le pui la scurs. Dizolvi într-un vas gelatin cu trei linguri de compot. Zeama de la o jumătate de lămâie şi compotul de mandarine le pui într‑un vas, adaugi gelatin şi încălzeşti la foc mic, fără să dea în clocot. Laşi să se răcească.Freci brânza de vaci cu mascarpone şi zahărul, adaugi compotul cu gelatină, omogenizezi şi laşi la rece. Pe fundul unui bol de sticlă aşezi jumătate din mandarinele scurse, întinzi jumătate din cremă, aşezi biscuiţii, restul de mandarine (opreşti câteva pentru decor) şi întinzi crema. Decorezi cu bucăţi de biscuiţi, mandarine şi, dacă vrei, cu ciocolată.