O reţetă gustoasă pe zi: Desert dungat

17 octombrie 2014 17:17   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină

150 g unt

150 g smântână

2 ouă

100 g zahăr

un praf de sare

1 pacheţel praf de copt

100 g pesmet

Pentru umplutură

10 piersici

1 borcan gem de piersici

1 esenţă rom

Preparare

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele (fără pesmet), faci un aluat potrivit de tare şi îl laşi 10 minute la temperature camerei.Speli piersicile, le scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe mici. Într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină, aşezi trei sferturi din aluat, ridicându-l pe margini.Înţepi aluatul cu o furculiţă, presari pesmetul şi adaugi piersicile. Gemul îl amesteci cu esenţa de rom, îl torni peste piersici şi nivelezi.Din aluatul păstrat, modelezi nişte suluri subţiri, pe care le aşezi sub formă de grătar peste gem. Introduci plăcinta la cuptor pentru circa 45 de minute până ce se rumeneşte. Se taie când se răceşte.

Mai multe