O reţetă gustoasă pe zi: Fasole cu bacon
Preparare
1. Se pune fasolea la înmuiat, în apă rece, cu o seară înainte de a fi preparată. Se strecoară, se pune la fiert, se aruncă apa de două ori, iar a treia oară, se adaugă puţină sare şi se lasă la fiert până este bine pătruns bobul.2. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins, se adaugă usturoiul zdrobit, morcovul, ardeiul şi baconul tăiat bucăţele. Se călesc până se înmoaie bine, apoi se amestecă cu fasolea.3. Se acoperă cu apă (cât să le cuprindă), se adaugă foaia de dafin, cimbrul şi pulpa de roşii. Se lasă să fiarbă, la foc mic, după care se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă pasta de roşii şi se pune la cuptor pentru circa 15-20 de minute. Se serveşte caldă, garnisită cu crenguţe de pătrunjel verde.