O reţetă gustoasă pe zi: Fileu de peşte cu sos de smântână

28 octombrie 2013 10:13   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente4 fileuri de peşte (cod, şalău, păstrăv)50 g unt4 linguri smântână de gătit1 lingură rasă făină1 lingură mărar tocat fin1 lingură ulei de măsline50 ml vin albsarepiper colorat

Preparare

1.    Se condimentează fileurile cu sare şi piper colorat proaspăt măcinat, se lasă 20 de minute, după care se prăjesc în unt. Nu trebuie lăsate să se rumenească.2.    Se freacă făina cu o lingură de ulei, se subţiază cu apă şi vinul alb şi se lasă să fiarbă, amestecând permanent, până ajunge la consistenţa unui sos. Se pune smântâna, se condimentează, după gust, cu sare şi piper, şi se mai lasă un minut. La sfârşit, se adaugă mărarul tocat fin.3.    Peştele se serveşte asezonat cu sosul alb şi alături de o garnitură de legume.

Mai multe