O rețetă gustoasă pe zi: Frigărui de creveți la grătar
Rețeta gustoasă de azi este Frigărui de creveți la grătar.
Ingrediente Frigărui de creveți la grătar:
14 creveți curățați, zeama de la 1/2 lămâie, 3 linguri ulei, 1 lingură coriandru tocat, 4 căței usturoi tocați, 2 linguri sos de roșii, 1 legătură pătrunjel, sare, piper, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță boia iute, semințe de susan, salată verde, felii de lămâie; Pentru sos de pătrunjel: 7 căței usturoi, 1 legătură pătrunjel, zeama de la 1 lămâie, 100 ml ulei, sare.
Amesteci zeama de lămâie cu uleiul, usturoiul, sosul de roșii, pătrunjelul, coriandrul, boiaua de ardei iute și dulce, sarea și piperul. Păstrezi un sfert de ceașcă de marinată pentru a unge creveții în timp ce sunt pe grătar. Pui creveții curățați într-un bol mare și torni sosul. Amesteci şi lași 30 de minute, după care îi înfigi pe bețe de frigărui. Îi pui pe grătarul încins și îi rumenești pe ambele părți. Dacă e nevoie, îi ungi cu marinata păstrată. Pentru sos, speli pătrunjelul, îi rupi frunzele, cureți usturoiul. Le mixezi în blender cu ulei, sare și zeamă de lămâie. Servești creveții presărați cu semințe de susan, alături de salată verde, sos de pătrunjel și felii de lămâie.