O reţetă gustoasă pe zi: Fursecuri cu cremă de cocos

14 decembrie 2016 11:52   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

15 g cacao

100 g zahăr pudră

200 g unt

2 gălbenuşuri

1/2 linguriţă praf de copt

Pentru cremă

3 gălbenuşuri 5 50 g zahăr

10 g făină

100 ml lapte

40 g fulgi de cocos

Preparare

1. Pentru cremă, baţi cu un tel gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi, pe rând, fulgii de cocos, făina, laptele fierbinte şi continui să baţi până se omogenizează ingredientele. Pui amestecul la foc mic şi laşi să fiarbă până se îngroaşă. Dai crema la rece peste noapte.

2. Pentru biscuiţi, mixezi untul moale cu zahărul pudră până obţii o cremă. Adaugi, treptat, gălbenușurile şi pudra de cacao şi continui să mixezi. La final, pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi amesteci cu mâna până se omogenizează toate ingredientele. Aluatul obţinut îl aduni sub formă de baton, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la congelator 30 de minute. Ulterior, feliezi batonul, iar din fiecare felie rotundă decupezi câte două semicercuri pe care le pui într-o tavă tapetată. Le dai la cuptorul preîncălzit 10 minute. Ungi jumătate din biscuiţii semilună cu cremă şi-i acoperi cu restul de biscuiţi.

Mai multe