O reţetă gustoasă pe zi: Ghebe la cuptor

14 iulie 2015 20:23   Rețete
Ultima actualizare:

Click! te ajută să redescoperi plăcerea bucăriei tradiţionale româneşti. Miercuri, 15 iulie îţi oferim o delicioasă reţetă de Ghebe la cuptor.

Ingrediente

  • 1 kg ghebe
  • 300 g tăieţei
  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi roşii
  • 200 g caşcaval
  • 4 castraveţi muraţi
  • 2 linguri ulei
  • 200 g coacăze pentru decor
  • sare
  • piper

Preparare

  • Curăţă ghebele, spală-le bine şi taie-le în două sau cum doreşti. Fierbe tăieţeii în apă cu sare, după care îi clăteşti, să se ducă amidonul, şi-i pui la scurs.
  • Pune uleiul într-o tigaie şi căleşte cepele tocate mărunt sau date pe răzătoarea mare.
  • După ce s-a înmuiat ceapa, adaugă ardeii graşi tăiaţi fâşii subţiri şi ghebele. Lasă pe foc circa 10 minute, după care pune-o la răcit.
  • Într-un vas, amestecă tăieţeii cu compoziţia de ciuperci, castraveţii muraţi tăiaţi felii sau cum doreşti, cu sare şi cu piper.
  • Amestecul îl aşezi într-o tavă unsă cu unt, adaugi caşcavalul ras și dai la cuptor pentru 15 minute. Ciupercile se servesc calde, decorate cu coacăze.
Mai multe