O reţetă gustoasă pe zi: Gogoşele cu dovleac
24 septembrie 2013 7:32
Rețete
Ultima actualizare:
Cum se prepară1. Se curăţă dovleacul de coajă, seminţe şi fibre, se taie bucăţi şi se fierbe cu un pahar de apă, zeama de la portocale, vinul roşu şi zahărul, până se înmoaie şi scade bine zeama. Se presează până devine piure. 2. Separat, se cerne făina cu praful de copt, se adaugă ouăle, un praf de sare, coajă de lămâie rasă, după gust, şi apoi piureul de dovleac. Se amestecă bine până se omogenizează compoziţia.3. Se ia cu lingura din compoziţie, imitând forma unor papanaşi (sau plăcinţele) şi se rumenesc în ulei încins, pe ambele părţi. Se scot pe prosoape absorbante pentru a reduce excesul de grăsime şi se servesc calde, presărate cu zahăr pudră.