O reţetă gustoasă pe zi: Gogoșele cu piure de mere

29 ianuarie 2018 12:03   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru gogoşele: 150 g făină, 100 g unt, 250 ml apă, 4 ouă, 1 praf de sare; Pentru umplutură: 6 mere, 4 linguri zahăr, 1 praf scorțişoară, 1 lingură pesmet, zahăr pudră, pentru decor.

Preparare:

Pui pe foc, într-o cratiță, apa şi untul. Când încep să clocotească, adaugi făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Este gata când se desprinde de pe marginile vasului. Dai deoparte şi încorporezi sarea şi ouăle, unul, câte unul, până când se omogenizează. Pui umplutura în poş şi formezi gogoşelele direct în tavă, lăsând spații între ele. Le ții la cuptor până când se rumenesc uşor, apoi le laşi la răcit. Pentru piure, cureți merele, le dai prin răzătoarea mică, le amesteci cu zahărul, pesmetul şi scorțişoara. Le pui pe foc, amestecând constant până când scade sucul. Laşi piureul la răcit. Tai gogoşelele în jumătate şi le umpli cu piure. La final, le pudrezi cu zahăr.

Mai multe