O reţetă gustoasă pe zi: Gogoșele glazurate

8 septembrie 2014 15:45   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

Pentru aluat

250 ml apă

90 g unt

150 g făină

4 ouă

un praf de sare

3 linguri zahăr

1 plic zahăr vanilat

300 g struguri albi

Pentru umplutură

500 ml lapte

60 g amidon

1 plic zahăr vanilat

150 g zahăr

2 gălbenuşuri

60 g unt

1 lingură rom

Pentru decor

glazură de lămâie la plic, pentru decor

50 g zahăr pudră

Preparare

 Spală boabele de struguri şi lasă-le la scurs. Amestecă apa cu untul şi cu zahărul pe baie de aburi până începe să fiarbă, adaugă făina şi amestecă bine până când compoziţia se desprinde de pe pereţii vasului. Lasă compoziţia să se răcească, apoi adaugă pe rând ouăle, amestecând uşor. Într-o tavă unsă pune compoziţia cu o lingură, formând cerculeţe de aproximativ 12 cm diametru. Coace „bombiţele” în cuptorul preîncălzit, apoi lasă-le să se răcească. Pentru umplutură, dizolvă amidonul în puţin lapte, apoi adaugă gălbenuşurile şi amestecă până ce se omogenizează compoziţia. Fierbe restul de lapte şi adaugă-l fierbinte în amestecul cu amidon. Lasă-l să se răcească, amestecând din când în când, adaugă untul (care trebuie să fie la temperature camerei), zahărul, zahărul vanilat şi romul. Freacă bine crema. Taie gogoşelele pe jumătate, umple partea de jos cu cremă, decorează-le cu boabe de struguri şi acoperă cu cealaltă jumătate. La sfârşit, pudrează cu zahăr.

Mai multe