O reţetă gustoasă pe zi: Gogoșele glazurate
Ingrediente
Pentru aluat
250 ml apă
90 g unt
150 g făină
4 ouă
un praf de sare
3 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
300 g struguri albi
Pentru umplutură
500 ml lapte
60 g amidon
1 plic zahăr vanilat
150 g zahăr
2 gălbenuşuri
60 g unt
1 lingură rom
Pentru decor
glazură de lămâie la plic, pentru decor
50 g zahăr pudră
Preparare
Spală boabele de struguri şi lasă-le la scurs. Amestecă apa cu untul şi cu zahărul pe baie de aburi până începe să fiarbă, adaugă făina şi amestecă bine până când compoziţia se desprinde de pe pereţii vasului. Lasă compoziţia să se răcească, apoi adaugă pe rând ouăle, amestecând uşor. Într-o tavă unsă pune compoziţia cu o lingură, formând cerculeţe de aproximativ 12 cm diametru. Coace „bombiţele” în cuptorul preîncălzit, apoi lasă-le să se răcească. Pentru umplutură, dizolvă amidonul în puţin lapte, apoi adaugă gălbenuşurile şi amestecă până ce se omogenizează compoziţia. Fierbe restul de lapte şi adaugă-l fierbinte în amestecul cu amidon. Lasă-l să se răcească, amestecând din când în când, adaugă untul (care trebuie să fie la temperature camerei), zahărul, zahărul vanilat şi romul. Freacă bine crema. Taie gogoşelele pe jumătate, umple partea de jos cu cremă, decorează-le cu boabe de struguri şi acoperă cu cealaltă jumătate. La sfârşit, pudrează cu zahăr.