O reţetă gustoasă pe zi: Gogoși cu gem

1 mai 2018 12:04   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

150 g gem de căpșuni, 500 g făină, 250 ml lapte, 25 g drojdie proaspătă, 50 g zahăr + 1 linguriță zahăr, 5 ouă, 120 g unt, 1 praf de sare, coaja de la 1 lămâie.

Preparare:

Amesteci jumătate de pahar de lapte cald cu o linguriță de zahăr și cu drojdia. Lași maiaua deoparte. Separat, încorporezi în restul de lapte cu un ou, 4 gălbenușuri și zahărul. Combini făina cernută cu sarea și coaja de lămâie. Peste ea torni amestecul de drojdie în timp ce mixezi totul la viteză mică, apoi omogenizezi compoziția de ouă. La final, adaugi untul moale tăiat cubulețe. Pui aluatul într-un bol adânc. Îl lași la loc cald, acoperit cu un prosop, 2 ore, până își triplează volumul. Întinzi aluatul cu sucitorul într-o foaie de 3-4 mm. Decupezi cercuri de 6 mm. Jumătate dintre cercuri le pui pe o tavă cu hârtie de copt. Umpli fiecare cerc cu gem. Acoperi aceste cercuri cu celelate cercuri decupate și unse în prealabil cu albuș. Acoperi gogoșile cu un prosop, le lași o oră la loc cald și le prăjești în ulei încins.

Mai multe