O rețetă gustoasă pe zi: Gogoși cu mere
Rețeta gustoasă de azi este Gogoși cu mere.
Ingrediente Gogoși cu mere:
500 g făină, 1 ou, 2 linguri zahăr, 3 mere, 250 ml lapte, 20 g drojdie, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de sare, ulei, pentru prăjit; Pentru ornat: 2 linguri zahăr pudră.
Preparare Gogoși cu mere:
Speli merele, le cureți de coajă, de cotoare și de semințe, le dai prin răzătoarea mare și le scurgi bine. Dizolvi drojdia și zahărul în laptele călduț. Încorporezi oul, sarea, zahărul vanilat, apoi merele rase. Pui făina și începi să frămânți până obții un aluat omogen. Acoperi vasul cu un prosop și lași la dospit o oră. Pe masa presărată cu făină, modelezi aluatul astfel încât gogoșile să aibă formă de inele, cu diametrul de 5-6 cm. Le lași din nou să dospească, 15-20 de minute. Le prăjești în baie de ulei și le scoți pe prosoape de hârtie. Le servești presărate cu cu zahăr pudră.