O reţetă gustoasă pe zi: Gogoşi cu prune în sos caramel

25 octombrie 2013 8:01   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare

1.    Cerni făina într-un castron mare. Amesteci drojdia cu o linguriţă de zahăr dizolvat în puţin lapte călduţ, adaugi o lingură de făină şi laşi la crescut circa 30 de minute. Când maiaua îşi dublează volumul, o amesteci cu făina din castron şi restul ingredientelor.  Frămânţi bine până se formează un aluat omogen şi elastic, îl acoperi cu un prosop şi îl laşi la dospit circa 30 de minute.2.    Împarţi aluatul în nouă părţi egale, modelezi mici sfere, în care introduci câte o prună, pudrezi cu zahăr şi apoi sigilezi sfera cu umplutura în interior. Aşezi sferele umplute într-o formă rotundă termorezistentă unsă, le ungi bine cu unt topit şi apoi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute.3.    Între timp, topeşti trei linguri de zahăr într-o tigaie neaderentă, la foc mic, până devine auriu. Stingi caramelul cu trei linguri de apă şi laşi să mai fiarbă până se topeşte zahărul caramelizat şi se îngroaşă sosul. Iei vasul de pe foc, adaugi untul şi amesteci bine până se omogenizează.4.    Scoţi gogoşile din cuptor, torni în spaţiul dintre ele sosul caramel şi laşi să fie absorbit. Le serveşti după ce se răcesc complet.

Mai multe