O reţetă gustoasă pe zi: Granita cu ciocolată

15 iunie 2015 14:36   Rețete
Ultima actualizare:

  • Ingrediente
  • Pentru granita
  • 750 ml apă minerală
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • 100 g ciocolată de menaj
  • 1 esenţă de rom
  • Pentru crema de iaurt
  • 200 ml iaurt
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g fructe uscate (smochine, stafide, caise)
  • 2 linguri rom alb
  • frunze de mentă pentru decor

Preparare

Pui zahărul în apa minerală şi amesteci până se dizolvă, apoi aşezi pe foc şi laşi să fiarbă 5 minute. Dai vasul deoparte, laşi să se răcească puţin şi adaugi cacaua, ciocolata rasă şi esenţa de rom. Torni amestecul într-o tavă şi o pui la congelator pentru o oră.Tai fructele mărunt, le stropeşti cu rom şi le laşi 10-15 minute. Mixezi iaurtul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Aşezi fructele pe fundul a şase pahare mai mari şi pui crema de iaurt şi granita de ciocolată. Decorezi cu frunze de mentă.

Mai multe